Q-Link

FlinQ voor Jeugd

Het opleidingstraject FlinQ Jeugd is door Q-link geïnitieerd met als doel om jouw scholengemeenschap te ondersteunen bij het effectiever laten functioneren van jongeren die niet gemakkelijk hun weg kunnen vinden binnen de huidige maatschappij. Vandaag de dag wordt er veel van de jeugd verwacht. We leven in een maatschappij die onderhevig is aan veranderingen en ontwikkelingen. Sociale media, tijd en plaats onafhankelijk werken, tijdelijke contracten, projecten of opdrachten dat is waar de toekomst naar toe gaat. Dit betekent voor jongeren dat het steeds belangrijker wordt om persoonlijk ondernemerschap in te zetten.

Wij geloven erin dat jongeren met onze aanpak het maximale uit hun potentieel kunnen halen. Jongeren die kampen met een negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, geringe bereidheid tot zelfreflectie en minder ontwikkelde sociale vaardigheden helpen wij weer om inzicht te krijgen in hun talenten en kwaliteiten waardoor de jongeren zich beter leren profileren.

Ons streven is om jongeren binnen jouw scholengemeenschap te begeleiden bij het verstevigen van zelfreflectie, persoonlijk ondernemerschap en het vergroten van hun zelfvertrouwen. Het succes van ons traject staat gelijk aan de persoonlijke ontwikkeling de jongeren die wij voor je begeleiden.

Een sterk reflectief vermogen, zelfvertrouwen en persoonlijk ondernemerschap zijn de basis ingrediënten voor zelfredzaamheid. Hoe beter je jezelf kent en weet wat je nodig hebt. Hoe meer ruimte er komt voor persoonlijke groei.   

Wat houdt ons opleidingstraject in?

Het bestaat uit een variatie aan trainingen geheel gericht op het vergroten (zelf) vertrouwen, reflectief vermogen en persoonlijk ondernemerschap bij jongeren binnen jouw scholengemeenschap. De trainingen zijn erop gericht om de jongeren effectiever te laten functioneren, gedragsproblemen te verminderen en de zelfstandigheid vergroten. Hiervoor hebben wij een uniek trainingsprogramma ontwikkeld.

Waarom zelfvertrouwen, zelfreflectie en persoonlijk ondernemerschap? 

Onze visie is dat zelfvertrouwen, zelfreflectie en persoonlijk ondernemerschap cruciaal is bij het verminderen van gedragsproblemen bij jongeren. We willen de focus houden op de basis: persoonlijk ontwikkeling en groei van de jongeren. Onze nadruk in dit opleidingstraject ligt dan ook op het bouwen aan een positief toekomstperspectief van de jongeren binnen jouw scholengemeenschap.

Wat kun je verwachten?

We richten ons met dit programma op het versterken van eigenwaarde, vergroten van inzicht in eigen gedrag, zelfkennis en zelfstandigheid bij de jongeren. De jongeren binnen jouw scholengemeenschap krijgen trainingen in effectief gedrag, het vergroten van zelfkennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor de participatie binnen de huidige maatschappij.

Voor het opleidingsprogramma klik hier.