Q-Link

Training Energy Drives

Ieder individu heeft zijn eigen manier van doen en denken. Voor een groot deel kan het voorkeursgedrag van mensen verklaard worden door drijfveren. Je drijfveren doen bepalen hoe je functioneert en voorspellen je gedrag en motivatie om dingen wel of niet te doen. 

Energy Drives is een manier om de drijfveren inzichtelijk te maken. Dit wordt gedaan aan de hand van zeven kleuren, deze gebaseerd op het drijfverensysteem van Prof. Dr. Graves en Spiral Dynamics. De kleuren kunnen worden vergeleken met een bril waardoor je naar de wereld kijkt. Iedereen kijkt door zijn eigen bril en heeft daardoor zijn eigen werkelijkheid. Er is hierin geen goed of fout, het geeft alleen aan wat je drijft.

Het verschil tussen Energy Drives en andere drijfverentesten is dat Energy Drives per kleur een nuancering aanbrengt. Op deze manier ontstaat er meer diepgang waardoor de resultaten praktisch toepasbaar zijn.

Het drijfverensysteem, ofwel waardesysteem, is essentieel voor het begrijpen van het menselijk functioneren. Gelukkig zijn ze meetbaar. Want door hiernaar te kijken kan je erachter komen wat jou drijft en waar je energie van krijgt.

Waar krijg ik energie van? Waar verlies ik energie op? Deze vragen gaan over je diepste drijfveren, er is hier geen goed of fout in. Het gaat erover, wat wil ik nou eigenlijk echt? Ben ik bezig met hetgeen wat ik echt wil doen? Hier ligt de kiem voor bezieling en werkplezier. Op deze manier is het mogelijk om je talenten verder te ontwikkelen en succesvol te worden in wat je doet.

Heb je ook wel eens het idee dat je iets mist in je huidige rol? Dat je stil blijft staan in plaats van groeit? Samen hebben we de mogelijkheid om hier verandering in te brengen. Met Energy Drives krijg je de ruimte om een betere versie van jezelf te worden. De scan geeft je genuanceerd inzicht in wat je drijft. Een rijke bron van informatie met verschillende aanknopingspunten om enthousiasme en energie te vergroten of terug te krijgen. Het geeft ruimte voor jezelf, samenwerking en verandering. Met behulp van een vragenlijst brengen wij samen met jou je drijfveren in kaart. Het geeft je zicht in waar je energie van krijgt en moedigt aan om te doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Deelnemers ontvangen via een e-mail een link naar een korte online vragenlijst die in 30 tot 45 minuten kan worden ingevuld. Nadat de vragenlijst is ingevuld zal Q-link Bemiddeling & Advies een persoonlijk Energy Drives scan samenstellen. Tijdens de training wordt de scan uitgereikt.

Je leert tijdens de training hoe je jouw talenten beter kan benutten en van grotere toegevoegde waarde kan zijn. Door dichtbij je innerlijke motivatie en passie te blijven en van daaruit je werk in te richten. Geen onmogelijkheden, maar meer mogelijkheden zien. Je ontdekt hoe je plezier, vitaliteit en doelgerichtheid kan integreren in je werkzaamheden. 

 

Voor wie?

Deze training is bedoeld van als je teams effectiever samen wilt laten werken. De training is gericht op het concreet verbeteren van de prestaties van het team. Aan de hand van de drijfveren binnen het team, kan het gedrag van teamgenoten op een oordeelvrije manier bespreekbaar worden gemaakt. Dit zorgt voor meer begrip, effectiviteit en prestatieverbetering!

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Er is een diversiteit aan achtergrond en organisaties vertegenwoordigd uit het bedrijfsleven, overheidsorganisaties en zorginstellingen.

 

Geïnteresseerd in ons aanbod van trainingen en coaching? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over onze aanpak en specifieke mogelijkheden voor jouw team(s).  

<<terug