Q-Link

Training Omgaan met verandering

Door de steeds veranderende levensomstandigheden en de vooruitgang van de wereld rondom ons maken we allemaal veranderingen door, zowel intern - fysiek, mentaal, emotioneel - als extern. Veranderingen kunnen subtiel en traag of snel en dynamisch zijn. En ze treffen ons overal: thuis, in onze relaties, in onze vrije tijd en op het werk.

Organisaties bevinden zich voortdurend in verandering. Reorganisaties, fusies, samenvoegen of opheffen van afdelingen zijn aan de orde van de dag. In deze tijd volgen veranderingen zich snel op en overlappen elkaar zelfs vaak. Ieder mens heeft in meer of mindere mate moeite met veranderen. Je leert je weerstand begrijpen en een manier te vinden om met wat op je pad komt om te gaan op een manier die bij jou past. Deze training geeft inzicht op hoe je omgaat met veranderingen en geeft richtlijnen voor een effectievere aanpak van grote en kleine veranderingen. De training omgaan met veranderen gaat over wat je wilt, kunt en moet met de continue veranderingen.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor medewerkers die:

  • oog in oog staan met een grote verandering;
  • moeite hebben met veranderingen;
  • het lastig vinden om richting te bepalen;
  • positief gebruik wil leren maken van de veranderingen.

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Er is een diversiteit aan functies, achtergrond en organisaties vertegenwoordigd uit het bedrijfsleven, overheidsorganisaties en zorginstellingen.

 

Geïnteresseerd in ons aanbod van trainingen en coaching? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over onze aanpak en specifieke mogelijkheden voor jouw team(s).  

<<terug