Q-Link

Training Assertiviteit

Vind je het lastig om voor jezelf op te komen, ‘nee’ te zeggen of voel je je niet weerbaar genoeg in lastige situaties? Krijgen wat je wilt, 'nee'-zeggen en de ander vertellen waar het op staat is zelden makkelijk.

Assertiviteit stelt je in staat om duidelijk te communiceren waardoor je zelfredzaamheid bevorderd wordt. Je kunt op een goede manier opkomen voor jezelf, je merkt verbetering in je communicatie en je ervaart je grenzen op tijd en bewaakt ze. Op zijn tijd duidelijk en assertief kunnen zijn is daarom prettig. Gelukkig kun je dit leren. Het eenvoudigst doe je dat in een groep, samen met anderen die tegen dezelfde knelpunten aanlopen.

In deze assertiviteitstraining leer je om assertief gedrag stap voor stap toe te passen, zowel in je privé als in je werksituatie. Door mee te doen aan rollenspellen en oefeningen leer je nieuwe vaardigheden. Na afloop heb je meer zicht op het eigen gedrag en dat van anderen, ben je sociaal vaardiger en beter in staat de eigen grenzen te bewaken. Na afloop heb je meer zicht op het eigen gedrag en dat van anderen, ben je sociaal vaardiger en beter in staat de eigen grenzen te bewaken.

Voor wie?

  • beter op wilt komen voor je eigen belangen, met respect voor anderen.
  • wilt omgaan met lastige situaties.
  • problemen en conflicten actief wilt kunnen aanpakken.
  • actiever en krachtiger over wil komen

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Er is een diversiteit aan functies, achtergrond en organisaties vertegenwoordigd uit het bedrijfsleven, overheidsorganisaties en zorginstellingen.

 

Geïnteresseerd in ons aanbod van trainingen en coaching? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over onze aanpak en specifieke mogelijkheden voor jouw team(s).  

<<terug